Gode oppskrifter med jordskokk!

Nå er det jordskokksesong.

Jordskokk har etter hvert blitt en populær "grønnsak". Den inneholder ikke stivelse og er kalorifattig. Den inneholder en rekke viktige næringsstoffer som kalium, kalsium, fosfor, jern, natrium samt litt C-vitamin. Den inneholder også karbohydratet inulin, som er et karbohydrat som ikke påvirker blodsukkernivået.
Jordskokk er derfor en svært sunn plante som folk bør spise mer av. 
Jordskokk-kake med is og bringebær

Den koster ofte over 100 kr kiloen i butikk, men da den er svært lett å dyrke burde flere dyrke den selv. 

Her kan du lese et tidligere blogginnlegg om hobbydyrking av jordskokk.

Men det er ikke først og fremst helsemessige årsaker til at vi dyrker jordskokk i Småøran kjøkkenhage. Jordskokk har en helt spesiell nøtteaktig smak, og kan brukes til en rekke ulike matretter. Vi har prøvd litt forskjellig. Mange har nok smakt jordskokksuppe. Jordskokk har så mye smak i seg selv at vi lager jordskokksuppe med få andre ingredienser. Vi bruker også en del jordskokkpure, både til kjøtt og fisk. Andre eksempler på bruksområder er til gratinering, chips og syltet som pickles. Det mest spennende vi har prøvd er i bakverk. Vi har brukt jordskokk i både kaker og brød. 


Jordskokk har mye søtsmak i seg og en kan derfor bytte ut mye av sukkeret i bakverk. Vår erfaring er at jordskokk gir et saftigere bakverk, som ikke tørker så fort ved lagring.

Her finner dere 4 gode oppskrifter med jordskokk:

Jordskokkbrød

JordskokkbrødNRK.no 

Jordskokk-kake - Godt.no

Jordskokksuppe - Aperitif.no (Vi har laget flere typer, men denne er den beste)

Jordskokkchips - Iform.nuKommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg