Chilisaus med bakt chili og paprika!
Etter å ha prøvd ut en del oppskrifter på chilisaus har vi forsøkt å komponere vår egen ved bruk av urter fra hagen og egenprodusert chili. Det spesielle med denne sausen er at det nesten ikke er brukt tomat men paprika som base for sausen. Styrken på sausen justerer du selv med mengde og type chili.
Ingredienser:
2 store søte paprika (Spisspaprika e.l.)
2-4 chili (mengde avhenger har chilisort og ønsket styrke på sausen)
3 fedd hvitløk
1 1/2 ts spisskummen
1 ts korianderfrø (lett knust)
1/2 ts salt
1 liten grein løpstikke(ta bort stilken)
2 små kvaster fransk estragon
3 blad luftløk (kan erstattes med 1/2 vårløk)
5 store blad engsyre (kan erstattes med litt sitronsaft)
3 ss god olivenolje
2 ss tomatpure
Fremgangsmåte:
Varm opp stekeovnen til 225 grader og sette på grillfunksjonen før steking.
Del paprika og chili på langs og ta bort stilt og frøene.
Legg paprika og chili i en passende ildfast form og sett den midt i ovnen.
Når skallet på chili og paprikaene begynner å bli litt brent/svart i kantene, tas forma ut av ovnen og avkjøles noen minutter.
Ha så alle ingrediensene i en foodprosessor e.l. med innsatt knivblad. Kjør helt til sausen blir jevn og uten store biter. Ved bruk av foodprosessor kan det være lurt å skrape ned sausen i kantene i bollen et par ganger under veis, slik at alle ingrediensene blir skikkelig most.
Chilisausen er så klart til å spises. Den kan holde seg i kjøleskap ca to uker ved bruk av steriliserte glass.
Prøv deg gjerne frem med andre typer urter og krydder slik vi har gjort. Ulike chilisorter gir også ulik smak. Sist vi lagde denne brukte vi chilisortene Hot banana, Rocoto De Seda, Red Habanero, Joloro og Lemon-Drop.
Grunnoppskriften til denne sausen er basert på oppskrift fra Vegetarbloggen
Ferdig chilisaus |
2 store søte paprika (Spisspaprika e.l.)
2-4 chili (mengde avhenger har chilisort og ønsket styrke på sausen)
3 fedd hvitløk
1 1/2 ts spisskummen
1 ts korianderfrø (lett knust)
1/2 ts salt
1 liten grein løpstikke(ta bort stilken)
2 små kvaster fransk estragon
3 blad luftløk (kan erstattes med 1/2 vårløk)
5 store blad engsyre (kan erstattes med litt sitronsaft)
3 ss god olivenolje
2 ss tomatpure
Fremgangsmåte:
Varm opp stekeovnen til 225 grader og sette på grillfunksjonen før steking.
Del paprika og chili på langs og ta bort stilt og frøene.
Chili og paprika bakes i ovnen |
Når skallet på chili og paprikaene begynner å bli litt brent/svart i kantene, tas forma ut av ovnen og avkjøles noen minutter.
Ha så alle ingrediensene i en foodprosessor e.l. med innsatt knivblad. Kjør helt til sausen blir jevn og uten store biter. Ved bruk av foodprosessor kan det være lurt å skrape ned sausen i kantene i bollen et par ganger under veis, slik at alle ingrediensene blir skikkelig most.
Chilisausen er så klart til å spises. Den kan holde seg i kjøleskap ca to uker ved bruk av steriliserte glass.
Ingrediensene moses i foodprosessor |
Prøv deg gjerne frem med andre typer urter og krydder slik vi har gjort. Ulike chilisorter gir også ulik smak. Sist vi lagde denne brukte vi chilisortene Hot banana, Rocoto De Seda, Red Habanero, Joloro og Lemon-Drop.
Grunnoppskriften til denne sausen er basert på oppskrift fra Vegetarbloggen
Denne må prøves! Her i huset elsker vi sånne sterke sauser :-)
SvarSlettTakk for oppskrift!
Helene @TomatPrat